פגיעה מינית בילדים היא תופעה קשה שהחברה נוטה להוקיע מתוכה. למרות זאת, ובניגוד לתפיסה הרווחת, התופעה המצערת היא נפוצה למדי. ההערכה היא שכמות הפגיעות המדווחות קטנות באופן ניכר מהפגיעות המיניות בילדים המתרחשות בפועל. התופעה היא נוראית ונתפסת ככזאת שמתרחשת רק בשולי החברה, על כן אלו שקרוביהם נפלו קורבן לפגיעה מינית נותרים אובדי עצות. חשוב לדעת – יש מה לעשות.
מה היא פגיעה מינית בילדים?
לתופעה הנפוצה והמצערת, פגיעה מינית בילדים, יש פנים רבות. בעבר הייתה סברה שגויה שפגיעה מינית מוגדרת ככזאת רק אם התקיים מגע, אך לא כך הדבר. פגיעה מינית ילדים יכולה להיות מוגדרת ככזאת גם ללא מגע. בהקשר של מגע פיזי – המגע יכול להיות וניטלי, אוראלי או אנאלי אך לא רק.
גם מגע שכולל ליטופים, נשיקות או נגיעות באיזורים מוצנעים נחשבים כפגיעה מינית. בנוסף, כל התנהגות מינית אשר מטרתה היא סיפוק מיני של המבוגר – היא פגיעה מינית בילדים. התנהגות כזאת יכולה לכלול צפייה משותפת בפורנוגרפיה, התערטלות יחידנית או משותפת, כמו גם תכנים שיחתים.
ישנה תפיסה מוטעית בציבור, לפיה פגיעה מינית היא תחושה סובייקטיבית של הקורבנות ועל כן קשה לומר מתי התבצעה פגיעה אמיתית ומתי לא, אך לא כך הדבר כלל. החוק הוא חד משמעי בנושא ועובד לטובת הנפגעים. במידה וקרוביכם נפלו קורבן לפגיעה מינית בילדים מומלץ ליצור קשר עם עו"ד דורון ויינרייך, בעזרתו תוכלו למצות את זכויותיכם על פי החוק באופן הטוב ביותר.
כיצד ניתן לגלות שפגיעה מינית בילדים התרחשה?
כאמור, פגיעה מינית בילדים היא תופעה קשה אך שכיחה למדי. ההערכות הן שאחד מכל שישה ילדים מתחת לגיל 12 נפגעו מינית באופן כזה או אחר, כמו כן נראה שהתופעה אינה נפוצה יותר אצל ילדים או ילדות אלא שווה מבחינת שכיחות הפגיעות המיניות. ילדים בגילאים הצעירים אינם נוטים לדווח על הפגיעות ובמקרים רבים הם אפילו לא ידעו שנפגעו, לכן הקרובים צריכים לגלות ערנות ורגישות לסימנים מחשידים.
סימנים לאיתור פגיעה מינית ילדים יכולים להיות פיזית, למשל דימומים או פציעות באברי המין, או סימנים התנהגותיים כמו שינויים בהתנהגות, נדודי שינה, התנהגות מינית שהינה הולמת את גיל הילד או את התנהגותו הרגילה, הסתגרות וקשיים חברתיים חריגים.
איך מתמודדים?
במידה ואכן קרוביכם נפלו קורבן לפגיעה מינית חשוב להדגיש – אתם לא לבד. כאמור התופעה נפוצה יותר ממה שהציבור נוטה לחשוב ואין שום סיבה להתבייש בכך. האשמה מוטלת על הפוגעים, לא עליכם המבוגרים הקרובים וכמובן לא על הקורבנות.
במקרים של פגיעות מיניות בילדים מומלץ לפנות לטיפול רגשי מותאם שכן, פגיעות כאלו עלולות להביא להשלכות עתידיות קשות. במקרה ואכן תבחרו לפנות למישור המשפטי באמצעות איש מקצוע מנוסה, תוכלו גם לתבוע החזרים בגין הוצאות של טיפולים רגשיים כאלו ואחרים.