במדינת ישראל, תשלום המס המועבר למדינה מחושב בהתאם לגובה ההכנסות החודשיות. בארצות הברית, אופן חישוב המס מסובך יותר, כיוון שהוא כולל בתוכו פרמטרים נוספים מעבר לגובה ההכנסה ומחושב בהתאם לכל אלה, כפי שיודגם במספר דוגמאות. כך, נוצרים מצבים רבים בהם שני אזרחים האמריקאים המשתכרים מעבודתם סכום זהה, ישלמו לרשויות סכום מיסוי שונה, בעקבות אותם פרמטרים נוספים.
חשוב להכיר, לפי דיני המיסוי האמריקאי, ישראלי המתגורר בישראל אך יש לו אזרחות אמריקאית או גרין קארד, חייב להגיש דו"ח מיסוי שנתי לרשויות בארצות הברית ואף יידרש לשלם מס, גם אם שילם מיסוי במדינת ישראל.
שיטת המיסוי
נקודת דמיון נוספת בין שתי המדינות, היא כי שיטת המיסוי היא פרוגרסיבית (מדורגת) ולא לינארית, קרי, תשלום המס נעשה בהתאם ל"מדרגות" שכר.
עם זאת, שוני משמעותי בין המדינות נוגע לקשר בין גובה ההכנסה לבין המס השולי שישולם וכן לגובה המיסוי המקסימלי. כך למשל, בישראל ישלם אזרח 10% מס שולי, אם הכנסתו נעה בין 0 שקלים ועד 62,640 שקלים בעוד שאזרח אמריקאי ישלם 10% מס שולי אם הכנסתו נעה בין 0 דולרים ועד 13,250 דולרים. לעומת זאת, שיעור המיסוי הגבוה ביותר בישראל, עומד על 48% ואותו ישלם כל אדם שהכנסתו השנתית היא 496,921 ומעלה, לעומת אזרח אמריקאי, שישלם במיסוי עד 39.6% מהכנסתו, ככל שירוויח מעלה 441,001% (מדובר בסכומים דינמיים).
קרן פנסיה, קופת גמל ודמי השתלמות
בארצות הברית כל הכנסה מקרן פנסיה, קופת גמל או דמי השתלמות, תחושב כחלק מהכנסת משק הבית ועל כן תשפיע באופן ישיר גם על גובה המיסוי. לעומת זאת בישראל, משיכה של כל הכנסה כזו זוכה לפטור מלא או חלקי.
מיסוי הנוגעים לעצמאים
אם נדמה שבישראל מקשים על עצמאיים, הרי שבארצות הברית בנוסף לביטוח הלאומי, מע"מ ומס ההכנסה שמשלם העצמאי, מתווסף מס שנקרא מיסוי מעסיק. זהו מס בשיעור של 15% מהרווח נטו והם משולמים בנוסף לכל התשלומים שצוינו.
מיסוי על שכר דירה
בישראל, אדם יידרש לשלם מס על נכס שהוא משכיר רק מסכום חודשי מסוים (העומד כיום על כ-5,000 שקלים). על כן, בעלי דירות רבים יעדיפו להוריד במעט את שכר הדירה, כדי להימנע מהמיסוי. בארצות הברית לעומת זאת, נדרש לשלם מס על כל הכנסה שמקורה בדמי שכירות, ללא קשר לגובהה.
מיסוי הנוגע למשק בית עם הכנסה גבוהה
בארצות הברית, משק בית שמרוויח מעל סכום של 120,000 דולרים בשנה חייב לדווח לרשויות על כל הכנסה שיש לו מדמי השתלמות או מקרנות גמל. לעומת זאת בישראל, מי שיש לו הכנסה גבוהה, לא יידרש לדווח על הכנסות ממקורות שלו.
להכנת דוחות שנתיים לרשויות, פנו אלינו ונשמח לסייע.